autistisch

Autistisch en dan? Goede sites

Autistisch of niet, uiteindelijk zijn we allemaal met elkaar verbonden…

Autistisch en dan? In de grote vijver die internet heet zijn een paar (of eigenlijk: best veel) eilandjes te vinden rondom het onderwerp ‘autisme’. Om het de lezer makkelijk te maken, heb ik een paar van mijn favorieten hier op een rijtje gezet. De lijst is verre van volledig.

Weet je sites die absoluut aan dit rijtje niet mogen ontbreken, of ben je zelf autistisch en  heb je een site die je graag toegevoegd wil zien? Schroom dan niet om contact met me op te nemen, dan kunnen we het er over hebben.

 autistisch autsider AutSider is al vijftien jaar een informatie- en steuncentrum over autisme, het aspergersyndroom, PDD-NOS, MCDD en aanverwante neurologische handicaps of vermoedens daarvan. Deze website biedt informatieve en lezenswaardige artikelen en vooral uitgebreide mogelijkheden voor lotgenotencontact zoals een forum, partnerforum, chat en een dicussiekring via e-mail.
autisme vrouwen AutiVrouw.nl is een forum voor vrouwen met autisme, door vrouwen met autisme. Je vindt hier informatie en persoonlijke verhalen over autisme bij vrouwen van alle leeftijden.
 autism vakantieplanner ea  De autisme-academie is het vervolg van de site ‘auticomm’ van Gijs Horvers. Deze site biedt veel degelijke recente informatie over autisme, inclusief een agenda voor de optredens van Gijs. Bovenal bevat deze site in de categorie ‘downloads’ enkele zeer waardevolle documenten om het leven met autisme draaglijk(er) te maken. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten, of die op zoek is naar verdieping of praktische tips.
autisme beroepen Personen uit het Autisme Spectrum, kortweg PAS, is een onafhankelijke belangenvereniging voor en door normaal- tot hoogbegaafde volwassen personen met autisme. Onze vereniging heeft als doel het behartigen van de belangen, in de ruimste zin van het woord, van normaal- tot hoogbegaafde volwassen personen met een diagnose in het autisme spectrum of een sterk vermoeden hiertoe. PAS werkt aan het bereiken van dit doel door het organiseren van allerlei activiteiten.
 Autisme LinkedIn groep Autisme Ten Top: een beeldvormingscampagne over autisme en werk, waaruit onder andere een LinkedIn-groep voor hoger opgeleiden met autisme is voortgekomen, nadat het idee was ontstaan tijdens een brainstormsessie van de toenmalige Werkgroep Autisme en Werk van PAS Nederland. Momenteel heeft deze groep ruim 1500 leden. Deze groep bestaat uit hulpverleners, jobcoaches, mensen met een vorm van autisme en andere belangstellenden. De missie van deze groep is de verbetering van de positie van hoger opgeleide mensen met een vorm van autisme op de arbeidsmarkt en een verbetering van de integratie in de huidige maatschappij van genoemde doelgroep.
 autistisch drinken met autisten Iets Drinken is een landelijke netwerkborrel voor normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een vorm van autisme (bv. Asperger syndroom, hoogfunctionerend autisme (HFA) of PDD-NOS.) Iets Drinken wordt georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers met een vorm van autisme. Dit gebeurt in samenwerking met Stichting AsocialeKaart. Iets Drinken heeft als doel: nieuwe mensen ontmoeten met autisme en Iets Drinken. Ben jij autistiscch? Kijk dan op de site voor een datum en gelegenheid bij jou in de buurt!
 TISTJE Autistisch in een zeer onderhoudende blog. Goed leesbaar, bijzonder informatief. Dé blog die iedereen zou moeten lezen. Of zoals iemand anders het omschreef: “Tistje beschrijft heel goed alles rond zijn autisme. Als je eenmaal een bericht hebt gelezen van hem, ga je in zijn weblog verder zoeken naar andere berichten ! Het zijn geen korte statements, maar uitgebreide beschrijvingen die heel prettig lezen, of interessante artikels van anderen.” (Sanne Lot Van Ulzen, auteur, moeder van zoon met autisme)
 pdd-nos klassiek autisme aspger nva De Nederlandse Vereniging voor Autisme zet zich in voor de belangen van mensen met autisme, pdd-nos, klassiek autisme, asperger, en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen. Door belangenbehartiging, door betrouwbare informatievoorziening en door lotgenotencontact in de buurt. De NVA zorgt voor begrip en herkenning. Door de NVA kunnen mensen met autisme en hun naasten zichzelf zijn en optimaal tot hun recht komen.
autisme test Annelies Spek is hoofd van het Autisme Kennis Centrum in Utrecht (zie:www.autismekenniscentrum.nl). Ze is klinisch psycholoog en senior wetenschappelijk onderzoeker en gepromoveerd in de autisme spectrum stoornis bij volwassenen. Annelies is in Nederland dé deskundige op het gebied van autisme bij vrouwen, en een aanrader voor iedereen die vermoedt dat ze autistisch is en snel een diagnose wil laten stellen.
autistisch kenniscentrum autisme Autisme-kenniscentrum het Dr. Leo Kannerhuis helpt, samen met anderen en bij voorkeur in de directe leefomgeving, mensen met autisme verder met een gevarieerde en gespecialiseerde (behandel)methodiek. Een aanbod geheel afgestemd op de specifieke behoeften en wensen, op die momenten dat daar behoefte aan is. De directe omgeving zoals gezin, school en werk wordt actief betrokken en ondersteund zodat hij/zij weer verder kan.
 autisme plus hoogbegaafdheid Agnes Burger-Veltmeijer is klinisch psycholoog en gespecialiseerd in de combinatie autistisch en hoogbegaafd.
add lezingen en congressen BePraut is opgericht door Henny Struik (auteur van ‘Niet Ongevoelig’ en verzorgt lezingen en congressen over autisme. Ben jij een volwassene met autisme of heb jij een vermoeden dat je autisme zou kunnen hebben? En wil jij (meer) leren over wat autisme met jou doet, zodat je met deze kennis een prettiger en/of gelukkiger leven voor jezelf kunt creëren? Dan is deze site iets voor jou.
 auticomics
Een blog van een autistisch striptekenaar. waaronder het engagement autisme van de nva en de zuidwestkrant.
AUTISME 3.0 Op 26,27 en 28 maart 2015 – Tijdens een doorlopend, samenhangend en afwisselend  programma – (incl. eten (lunch) en drinken, excl. overnachting) – In Bilderberghotel de Keizerskroon te Apeldoorn
autisme centraal Autisme Centraal organiseert activiteiten voor (jong)autistische volwassenen (vanaf 18 jaar).
Deze (jong)volwassenen hebben een (rand)normale begaafdheid of een bijkomende licht verstandelijke beperking. We doen een aanbod van socio-culturele activiteiten. Bijvoorbeeld : een stadswandeling, een museumbezoek, een natuurwandeling, een poëzie avond, een kookactiviteit, een cursus kunst, een lezing over deelaspecten van autisme, …..

Een gedachte over “Autistisch en dan? Goede sites

Geef een reactie