succesvol leven en werken met autisme

Een website over succesvol leven en werken met autisme?

De meeste autisten doen het: succesvol leven en werken met autisme

Als ik om mij heen kijk (moet wel zeggen dat ik in een nerd omgeving zit), dan zijn er genoeg mensen bij wie ik kenmerken van autisme zie. Er zijn maar twee momenten waarop volwassenen een diagnose krijgen, namelijk als ze zelf vastlopen of als ze iemand in hun omgeving (meestal een kind) hebben die een diagnose krijgt.

Op dit moment heeft nog geen 1% van de mensen in Nederland een diagnose en dat zijn met name kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. Dat betekent dat er best veel volwassenen zijn met autisme die op allerlei aspecten vastlopen, maar niet weten dat dit vanwege hun autisme is, omdat ze daar een onjuist beeld van hebben.

Ik denk (hoop) dat dit in de komende decennia gaat veranderen. En dat er meer informatie en hulpmiddelen komen voor bijvoorbeeld volwassenen met autisme in een reguliere baan. Omdat ik hier bijna niets over/voor kon vinden. Terwijl er heel veel ellende en kosten bespaard kunnen worden wanneer deze mensen (h)erkend worden voor de gebruikelijke burn out.

Er is een grote groep ‘mensen die “succesvol” leven en werken met autisme’. Een onzichtbare groep. Een groep die geholpen is met (h)erkenning, met inzicht, met tips en oefeningen. Hoe bereik ik deze groep?

Dat is mijn fiep van dit moment, ik wil schrijven over ‘gewoon’ leven en werken met autisme op deze site. In de hoop dat anderen hiermee geholpen zijn. Let wel, de teksten op deze site bevatten mijn visie, mijn ervaringen en iedereen met autisme is weer anders. Mijn waarheid hoeft niet jouw waarheid te zijn, om toch waar te zijn, voor mij. En andersom.

Veel leesplezier!
(wanneer je mij een terugkoppeling wil geven, gebruik dan het contactformulier in het menu helemaal bovenin).

succesvol werken met autisme
Geweigerde cartoon van cartonist met autisme – niet elke autist zou deze grap begrijpen volgens onze belangenvereniging (wat natuurlijk zo is, ik moest ook twee keer kijken, maar vond hem daarna een beetje flauw en toch best grappig).